Zoeken naar woning verhuren regels

   
   
 
woning verhuren regels
Het verhuren van een woning: wat zijn de regels?
Hoe zit het met belastingen en het verhuren van mijn woning? Huurtoeslag en het verhuren van een woning. Welke regels zijn er wanneer ik mijn woning tijdelijk verhuur? Begin je zoektocht en vind je woning bij Kamernet! Verhuur een kamer.
Stad Gent maakt regels voor Airbnb nog wat strenger De Standaard. camera. close. correct. Verwijs. ds2. facebook. next. prev. share. twitter. video.
Gentenaars mogen woning slechts tijdelijk of gedeeltelijk verhuren. Huis permanent verhuren als vakantiewoning mag niet meer. Stad Gent maakt regels voor Airbnb nog wat strenger. De stad Gent verstrengt de regels voor wie zijn huis verhuurt via websites als Airbnb.
Verhuren: alles wat je moet weten.
Wat moet je vooraf doen om wettelijk in orde te zijn als je wilt verhuren? En hoe kun je bepaalde problemen voorkomen? Aan de hand van tien vragen overlopen we wat je moet weten wanneer het de eerste keer is dat je alleen, zonder de hulp van een vastgoedmakelaar, een woning zult verhuren als hoofdverblijfplaats voor een huurder. Zo neem je het best enkele voorzorgsmaatregelen om achteraf zo weinig mogelijk in de problemen te komen met je huurder. Daarnaast moet je de wettelijke verplichtingen naleven. De lijst is jaar na jaar langer geworden. Bovendien gelden er bij de verhuring van een pand als hoofdverblijfplaats andere regels al naargelang het pand zich in Vlaanderen, Brussel of Wallonië bevindt. Er zijn echter nog altijd heel wat gemeenschappelijke regels. In welke staat moet de woning zijn? De woning moet in de eerste plaats beantwoorden aan de elementaire eisen van veiligheid, gezondheid en bewoonbaarheid. Daarnaast moet je een erkende energiedeskundige een energieprestatiecertificaat hebben laten opmaken. Verder is het aan jou om in de verhuurde woning een rookmelder te plaatsen.
Nieuwe regels voor huren en verhuren Netto.
Nieuwe regels voor huren en verhuren. Petra De Rouck. 14 december 2018 Vandaag om 1700.: Wie een woning huurt of verhuurt, zal vanaf 1 januari 2019 het nieuwe Vlaamse huurdecreet moeten volgen. Vanaf 1 januari 2019 treedt het nieuwe Vlaamse huurdecreet in werking. Dat moet een beter evenwicht creëren tussen het huurrendement voor de verhuurder en een betaalbare woonzekerheid voor de huurder. De nieuwe regels gelden voor schriftelijke huurovereenkomsten voor woningen die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten. Voor bestaande contracten blijven de vroegere regels van kracht.
woning verhuren regels
Je mag je woning vanaf dan niet meer verhuren indien het dak niet of niet voldoende werd geïsoleerd. Ook voor hoogrendementsglas gelden vanaf 2020 steeds strenger wordende regels. In 2023 moet de woning over dit type beglazing beschikken indien het wordt verhuurd.
Huren en verhuren Belgium.be.
Huren en verhuren. Vele burgers huren een woning. Met de eigenaar van de woning sluiten ze dan een huurovereenkomst. In die overeenkomst staan de rechten en plichten van beide partijen en de termijn waarbinnen deze rechten en plichten van toepassing zijn.
Ik wil een woning verhuren. Aan welke regels moet ik voldoen? Gemeente Amsterdam.
Ik wil een woning verhuren. Aan welke regels moet ik voldoen? Als u eigenaar bent van een woning in Amsterdam, dan mag u deze verhuren. Als u uw woning voor langere tijd wilt verhuren dan moet u aan deze voorwaarden voldoen.:
Huren en verhuren Gemeente Wommelgem.
scroll naar links scroll naar rechts. Bouwen, verbouwen en wonen. Huren en verhuren. Huren en verhuren. Sinds 1 januari gelden er heel wat nieuwe regels over huren en verhuren. Heb je dus plannen om een woning te huren, te verhuren of op kot te gaan?
Amsterdam Airbnb Helpcentrum.
Neem contact op met de gemeente Amsterdam of een erkend juridisch adviseur voor meer informatie over in hoeverre de regels voor jou gelden. Het inkomen dat je verdient door je woning te verhuren kan belastbaar zijn en in bepaalde gevallen dien je mogelijk andere belastingen te betalen.
Woningdelen zonder vergunning: het gebeurt massaal in Amsterdam NRC.
Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Woningdelen zonder vergunning: het gebeurt massaal in Amsterdam. Woningdelen Voor woningdelen gelden sinds twee jaar scherpere regels. En dus voeren huurders en verhuurders massaal een toneelstukje op al dan niet met een hekje.
Mieke NEVEN Nieuws Pers. icon-calculate. icon-home. icon-home.
Weet dat het verhuren van een garage slechts onderworpen is aan de regels van het gemeen huurrecht, en niet onder de specifieke regels die dwingend gelden voor het verhuren van woningen. Dit betekent dat je voor het opstellen van een huurovereenkomst met betrekking tot de verhuur van een garage veel meer vrijheid hebt bij het bepalen van diverse aspecten van je overeenkomst.

Contacteer ons