Op zoek naar woning verhuren regels?

   
   
 
woning verhuren regels
Huren en verhuren: alle info voor verhuurders.
Wie betaalt ereloon makelaar? Waar moet u bij het begin van de huur op letten? Home I Vragen van verhuurders I Rechten van verhuurders I Plichten van verhuurders I Hulp. Deze website wil verhuurders informeren over de Belgische huurwet huurrecht.
Nieuwe regels voor huren en verhuren Netto.
Specifieke regels voor studenten. Voor het eerst komt er een wettelijk kader voor de verhuur van studentenwoningen. De huurprijs moet alle kosten en lasten omvatten, met uitzondering van water, energie, internet en telefoon. Als een verhuurder opeenvolgende contracten sluit met eenzelfde student voor eenzelfde woning, mag de huurprijs alleen worden geïndexeerd.
Is de huurwoning in orde? Wonen Vlaanderen.
De huurder mag van dit keuzerecht geen misbruik maken door bijvoorbeeld herstel te vragen terwijl de kosten zeer hoog zijn, of door ontbinding te vragen terwijl het probleem makkelijk te herstellen is. De huurder kan bij de gemeente waar de huurwoning gelegen melding maken van de gebreken in de woning en kosteloos een procedure ongeschiktheid/onbewoonbaarheid opstarten.
Geld verdienen door je huis te verhuren: hier moet je op letten. Geld verdienen door je huis te verhuren: hier moet je op letten.
Het is aantrekkelijker om een huurovereenkomst voor bepaalde tijd te sluiten die van rechtswege, dus zonder opzegging, eindigt. Alleen wanneer de verhuurder langer dan twee jaar wil verhuren is dat dus niet mogelijk. Verhuur je de woning volgens Leegstandwet, bijvoorbeeld omdat je woning nog te koop staat en jij al bent verhuisd, dan gelden weer andere regels. Zo moet je bijvoorbeeld een vergunning van de gemeente hebben. Meer informatie over tijdelijke contracten na 1 juli 2016 vind je hier. Een reeks modelcontracten voor verschillende vormen van tijdelijke verhuur kun je hier vinden. De huurprijs en huurverhoging. Je weet of de woning onder of boven de liberalisatiegrens valt en welke huurovereenkomst je gaat gebruiken voor de verhuur, dan moet je nog een huurprijs vaststellen. De regels voor huurverhoging bij geliberaliseerde en sociale huurwoningen gelden zowel bij tijdelijke contracten als een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Zoals eerder uitgelegd in dit artikel, moet je je aan maximale huurprijsgrenzen houden als de woning qua puntentelling onder liberalisatiegrens van 710 euro kale huur valt.
Geschikt ver-der-huren Stad Mechelen.
De stad Mechelen vindt het belangrijk dat er voldoende geschikte en betaalbare huurwoningen zijn in de stad. Daarom ondersteunt ze eigenaars die de kwaliteit van hun huurwoning willen verbeteren vanaf vandaag professioneel. Je wil je woning verhuren, maar hebt vragen zoals.: Aan welke regels moet de woning voldoen?
Tijdelijke verhuur.
Als de woning wordt verhuurd op basis van de Leegstandwet mag de woningeigenaar zelf bepalen hoeveel hij vraagt. Dat geldt ook voor kortdurende huurcontracten als de huurprijs boven de liberalisatiegrens ligt. Bij een lagere huurprijs moet de hoogte bepaald worden aan de hand van het woningwaarderingsstelsel. Als de gevraagde huurprijs boven de liberalisatiegrens uitkomt, heeft de huurder zes maanden de mogelijkheid om een beoordeling te vragen aan de huurcommissie. Wat moet je regelen voor tijdelijke verhuur? In de hypotheekvoorwaarden staat vrijwel altijd vermeld dat je toestemming moet vragen voor het tijdelijk verhuren van je woning. Toestemming vragen aan de geldverstrekker. Als je kiest voor tijdelijke verhuur onder de Leegstandwet moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. De voorwaarden zijn voor iedereen in Nederland gelijk. De vergunning wordt verleend voor vijf jaar. Voor kortdurend verhuur is geen vergunning nodig. Lees meer over de Leegstandwet en het aanvragen van een vergunning bij de gemeente.
Fiscale regels voor het verhuren van een vakantiehuis.
Home Vakantiehuis verhuren Fiscale regels voor het verhuren van een vakantiehuis. Fiscale regels voor het verhuren van een vakantiehuis. Een van de ingewikkeldste dingen waar je mee te maken zult krijgen als je jouw vakantiewoning verhuurt, is de belasting. Op dit gebied gelden er heel specifieke regels.
Je woning verhuren aan toeristen: dit zijn de regels in België.
Zoek een artikel. Je woning verhuren aan toeristen: dit zijn de regels in België. door Rédaction / Redactie. Is het gemakkelijk om je woning in België te verhuren aan toeristen? En hoe zit het met de huurwetgeving voor korte termijnen?
Verhuren Stad Leuven.
Woningen en kamers die verhuurd worden moeten aan woonkwaliteitsnormen voldoen. Hiermee kan je als verhuurder aantonen dat je kot voldoet aan de kwaliteitsnormen van de stad. Verhuren aan kwetsbare personen. Een deel van een woning verhuren aan kwetsbare personen en gezinnen.
Mag ik mijn woning verhuren via AirBnB? Wat zijn de regels.
Mag ik mijn woning zomaar verhuren via AirBnB? Geschreven door Hypotheek Lenen. De huursector heeft in de afgelopen jaren een gigantische sprong gemaakt met de komst van AirBnB. Waar je vroeger enkel middels een standaard huurcontract je woning kon onderverhuren, met alle bijkomende risicos en beperkingen van dien, is het nu mogelijk voor slechts enkele dagen je huis aan een ander ter beschikking te stellen. En dit kan financieel aardig wat extraatjes opleveren! Maar natuurlijk was de fiscus hier al snel van op de hoogte en zijn er inmiddels een hoop voorwaarden verbonden aan het verhuren van je woning via AirBnB. In sommige landen is het zelfs verboden om via AirBnB te verhuren, omdat de toeristische sector binnen no-time aan het instorten was. I n België is het not steeds mogelijk, maar zorg ervoor dat je aan alle regeltjes voldoet. Anders kun je een fikse boete verwachten, of wachten er zelfs ergere consequenties zoals het kwijtraken van je woning. Met welke regels dien je rekening te houden? Enkel een kamer op AirBnB zetten is voor de meesten simpel.
Checklist: Wat moet je doen voordat je je woning kan verhuren? Blog Vastgoed C.
Het certificaat is tien jaar geldig. Bij de verhuur van je woning voeg je een kopie van het originele document bij de huurovereenkomst. Na tien jaar moet je sowieso een nieuw EPC laten opmaken, maar ook als je je woning voor die tijd energiezuiniger hebt gemaakt mag je een nieuw exemplaar aanvragen.

Contacteer ons